HVAD ER EN SCAM?

Dybest set, det er et fupnummer, hvor en ensom mand over internettet skriver med en attraktiv angiveligt enkelt kvinde fra Rusland, Ukraine, Hviderusland, etc., men hvor kvinden ikke er interesseret i manden men derimod i at narre penge fra ham… Det foregår både via russisk dating sider og via danske dating sider og andre steder på internettet.

Russisk dating - find en spændende kvinde fra Rusland men undgå snydHurtigt er “kvinden” (lokkemaden) tilsyneladende blevet forelsket i sin nye  Internet bekendtskab, og kort efter “hun” begynder at planlægge sin rejse for at se manden personligt.

Penge problemer opstår, og modstræbende hun beder ham om at hjælpe “hende” med penge til hendes visum og billetter. Meget ofte hun fortæller, at det kun er et mindre beløb, og hun ville være i stand til at afbetale lånte penge til ham hurtigt.

Hvis manden er enig, så vil “kvinden” foregive at sætte alle kræfter ind på at gøre “hendes” rejsearrangementer færdige. “Hun” virker overrasket over at finde ud af, at der er forskellige dyre krav, som “hun” skal overholde, før hun kan flyve ud af landet.

Disse formodede krav omfatter normalt visum, og udgifter til visum og transport til et sted, hvor hun kan få visum, og “hun” vil modstræbende anmode om økonomisk hjælp igen.

Hvis manden er fast besluttet på at se hende og hjælpe hende, sender han penge igen og igen.

Men hele tiden vil nye problemer opstå, “hun” vil få røvet nogle penge eller kan blive skadet eller syg, kan pludselig blive arresteret, eller hendes lejlighed kan blive oversvømmet eller brændes.

Den fidus vil fortsætte, så længe manden er villig til at fortsætte med at sende penge for at hjælpe sin “russisk prinsesse” med at komme igennem hendes mange forhindringer.

Lokkemaden vil holde “hans kærlighed” i live ved jævnligt chatter med ham på telefonen eller sende ham beskrivelser af “hendes” erotiske fantasier.

Russisk dating sider – undgå de typiske elementer i en svindel:

 • Pludselige udgifter til pas, visum, billetter
 • Rejseforsikring
 • Bøder for manglende officielt registrere deres ophold i Moskva
 • Økonomisk solvens penge (“lommepenge”, “rejse penge,” “penge for at vise til toldvæsenet,” “penge for at vise til ambassaden”)
 • Penge til at betale et lån eller et realkreditlån
 • Akutte medicinske udgifter til pigen eller hendes slægtninge (sygdom, bilulykke, dødsfald i familien)
 • Kaution penge / at betale bøder for mindre “tilfældige” overtrædelser af loven
 • Skatter angiveligt skyldte på de tidligere pengeoverførsler
 • Løsesum penge / gæld til mafiaen
 • Luksusvarer (mobiltelefoner, tøj, osv)

Hvad offeret for den fidus aldrig indser, er imidlertid, at bag alle forførende billeder og bag alle de varme og lidenskabelige breve skjuler en kynisk, manipulerende kvinde sig…

Russisk dating sider – lær at kende faserne i svindel

Faser i russisk dating scam

Fase # 1. At finde ofrene

En scammer normalt finder en række billeder af en attraktiv pige 18-45 år gammel kvinde (eller, hvis svindleren er en attraktiv pige, hun bruger sine egne billeder) og placerer personlige annoncer i så mange internationale russiske dating sider som muligt.

En masse af svindlere søger aktivt nye potentielle ofre i stedet for at vente på ofrene at komme til dem. Ofte bruger svindlere store russiske online dating websteder til at nærme sig deres potentielle ofre.

Mange ofre rapporterer, at de har modtaget den første e-mail fra scammer “ud af det blå”, og at de aldrig tilmeldt sig nogen russiske dating sider.

ADVARSEL! Hvis en dame fra Rusland kontakter dig først på en dansk dating site, eller hvis hun sender dig en e-mail ud af ingenting, så er der typisk tale om en russisk dating svindler.

Fase 2: “Grooming” ofrene

Efter et stykke tid begynder brevene fra enlige mænd fra hele verden at ankomme i hendes mailbox. Den kvindelige scammer har svaret positivt på dem alle, og processen begynder.

Da en masse breve skal besvares, har en svindler normalt ikke har evnen til at besvare alle dem individuelt. Derfor er en standard sæt af romantiske breve lavet, og svindleren typisk bruger disse præ-skrevet breve til at svare til alle potentielle ofre. Som et resultat af at bruge de sæt af præ-skrevet breve, har svindlere en tendens til at ignorere spørgsmål indsendt til dem, eller når de besvarer spørgsmål, de besvare dem kun i starten eller i slutningen af hver sætning.

Så hvis du ikke får et individuelt svar på dine spørgsmål, så bliv ret mistænksom…

russisk pigeRussisk dating – Typisk 2 typer af svindlere

Faktisk er der to kategorier af russiske dating svindlere: en “seriel scammer” og en “personlig tilgang” scammer.

“Serial” type er meget mere almindeligt at se, ikke fordi der nødvendigvis er flere af dem, men fordi de nærmer sig så mange forskellige ofre på kort tid, så det ser ud som om der er en masse af dem. “Serial” svindlere er dem, der sjældent er opmærksomme på samtalen og har tendens til at ignorere spørgsmål og sende en kæde af præ-skrevet e-mails til flere hundrede udvalgte ofre. De håber, at en lille procentdel af deres ofre (måske 5-10%), vil lade sig narre alligevel.

De “personlig tilgang” svindlere er mere sjældent at opleve – men ikke nødvendigvis, fordi der er mindre af dem, men fordi deres arbejde er langt mindre synlig. Disse svindlere har en meget højere “kvalitet” af arbejdet, mere opmærksomhed til detaljer, de vil besvare alle spørgsmål, og de er meget opmærksomme på samtalen.

De har en meget bedre “responsrate” fra deres tilsigtede ofre. Men historien og tricks ender for begge typer med, at de vil begynde at bede om penge til en eller anden udgift.

I hendes breve er svindleren normalt meget smigrende, romantisk og forførende. Den scammer forklarer hver enkelt potentiel offer, at han / hun føler “noget særligt” om ham. Næsten alle svindlere fortælle deres ofre, at “dette er den første gang, at hun bruger internettet for at få møde med en mand”.

For at fremskynde processen, vil svindleren “forelske” sig med hver af de potentielle ofre bogstaveligt inden for to til seks uger. Nogle gange på samme tid mange svindlere ville meddele, at deres årlige ferie tid (normalt 2 uger) kommer op, så at der nu er mulighed for at mødes.

Min egen erfaring med en svindler – dog ikke fra en russisk dating side

Jeg var selv igennem et forløb med en sød og smuk kvinde – Helena – som nogenlunde fulgte det her beskrevne forløb, og som kontaktede mig via et dansk datingsite. Du kan her læse min egen beretning om det svindelforsøg, som jeg heldigvis opdagede i tide 🙂

Imidlertid varierer varigheden af “set up” fase betydeligt. Nogle svindlere taler om kærlighed og beder om penge inden for 10 dage, mens andre kan skriv & svare i 6-8 måneder, før de anmoder om nogen penge.

Undgå fælderne ved at bruge et seriøst bureau til din russiske dating 🙂

Find din russiske kærlighed her via russisk dating | gratis tilmelding og med dansk oversættelse
Find kærlighed her | russisk dating side | gratis tilmelding | siden er delvist på dansk

Skulle du måske også være interesseret i kvinder fra Ukraine, så er der her mere om dating ukrainske kvinder

Fase 3: kvinden beder om penge

Når det faktum, at scammer og offer er blevet “dybt forelsket” er kommunikationen veletableret, begynder den reelle svindel forberedelse. “Hun” bliver meget ivrige efter at mødes personligt, så hun beslutter sig for at finde ud af, hvad hendes muligheder er og undersøger muligheder for visum og rejse billetpris.

Svindleren vil annoncere den gode nyhed (at hun fandt ud af, hvordan hun får det visum) i et af de breve, som offeret får kort efter at han har forklaret hende sin kærlighed. Hun vil fortælle, at hun har fundet ud af alt, hvad hun har brug for at gøre for at modtage en turist (arbejde, studerende) visum. Hun vil være glad og begejstrede for muligheden. Hun vil forklare i detaljer, hvor meget det vil koste at få visum og billetter, og hvordan du sender det nødvendige beløb til hende for at få tingene i gang.

Først mange svindlere starter med en lille mængde penge – $ 350- $ 500 for visum og/eller eventuelt pas. Nogle svindlere også bede om “hotel” penge til deres hotel ophold i Moskva, mens de indgiver deres visum til ambassaden. Nogle svindlere tilbyde at betale for visum selv (som en “god tro” gestus).

Russisk dating – næste step i svindelen

Efter “visum” er modtaget, beder svindleren typisk om penge til at købe fly billetter – normalt omkring $ 700- $ 1800. Nogle svindlere tilbyder at betale for billetterne selv. Men så opdager de, at billetterne angiveligt koster mere end svindleren har råd til, og så spørger de offeret om at “split” omkostningerne til billetter.

Mange svindlere på dette tidspunkt hævder, at de gik videre og indgået en aftale med et rejsebureau. Dette rejsebureau vil angiveligt håndtere alle juridiske papirarbejde og billetterne, og nu svindleren skal komme op med den nødvendige mængde penge for billetterne inden en bestemt dato.

Nogle fælles temaer, som vi ser i denne fase af korrespondancen er

 • de fleste svindlere hævder, at de vil anvende et turistvisum, mens andre svindlere specialiserer om at foregive at være berettiget til en studerende visum eller en arbejdsvisum
 • oftest, svindleren foreslå at gå gennem et rejsebureau, der kan arrangere alt fordi de “har gode kontakter i ambassaden”. Hvis offeret tilbyder at købe billetter til hende online, vil svindleren insistere på at bruge hendes rejsebureau alligevel
 • det meste af tiden, den eneste kontakt, der er fastsat af “rejsebureau” er deres e-mail-adresse
 • at “rejsebureauet” ikke kan acceptere en kreditkort betaling. De anmoder om kontant betaling som deres eneste betalingsmetode, påtvinger offeret til at bruge Western Union eller MoneyGram
 • nogle svindlere skriver, at de allerede har en arbejdsvisum til ofrets land, men mangler penge til billetter
 • alternativt kan scammer foreslå, at du giver hende dine kreditkortoplysninger, og hun vil arrangere penge til at blive overført til dit kreditkort. IKKE give hende nogen kreditkort eller bankkonto oplysninger !!!
 • Hvis offeret tager lokkemaden og sender det ønskede beløb, vil svindleren sandsynligvis sende dem en rejseplan med datoer og tal. Hvis offeret forsøger at kalde et flyselskab til at bekræfte bestillingen, vil han sandsynligvis finde ud af, at bestillingen faktisk er foretaget. Tricket er, at svindlere får refunderet flybilletterne i sidste øjeblik og få en fuld refusion.

Russisk dating – også snyd med dokumenter

Nogle svindlere vil også sende et scannet billede af deres “visum” eller “billetter”. Disse dokumenter, ligesom scammers formodede pas, er blot computer-ændret billeder.

eksempel på et scam dokument

 

Undgå disse fælder ved at bruge dette russiske dating bureau, som jeg kun har hørt godt om og som er med gratis oprettelse

Find din russiske kærlighed her via online russisk dating | gratis tilmelding og med dansk oversættelse

Find din russiske kærlighed her | gratis tilmelding | siden er delvist på dansk

Skulle du måske også være interesseret i kvinder fra Ukraine, så er der her mere om dating ukrainske kvinder

Tilbage til russiske kvinder