HVAD ER EN SCAM?

Dybest set, det er et fupnummer, hvor en ensom mand over internettet skriver med en attraktiv angiveligt enkelt kvinde fra Rusland, Ukraine, Hviderusland, etc., men hvor kvinden ikke er interesseret i manden men derimod i at narre penge fra ham…

spændende kvinde fra RuslandHurtigt er “kvinden” (lokkemaden) tilsyneladende blevet forelsket i sin nye  Internet bekendtskab, og kort efter “hun” begynder at planlægge sin rejse for at se manden personligt.

Penge problemer opstår, og modstræbende hun beder ham om at hjælpe “hende” med penge til hendes visum og billetter. Meget ofte hun fortæller, at det kun er et mindre beløb, og hun ville være i stand til at afbetale lånte penge til ham hurtigt.

Hvis manden er enig, så vil “kvinden” foregive at sætte alle kræfter ind på at gøre “hendes” rejsearrangementer færdige. “Hun” virker overrasket over at finde ud af, at der er forskellige dyre krav, som “hun” skal overholde, før hun kan flyve ud af landet.

Disse formodede krav omfatter normalt visum, og udgifter til visum og transport til et sted, hvor hun kan få visum, og “hun” vil modstræbende anmode om økonomisk hjælp igen.

Hvis manden er fast besluttet på at se hende og hjælpe hende, sender han penge igen og igen.

Men hele tiden vil nye problemer opstå, “hun” vil få røvet nogle penge eller kan blive skadet eller syg, kan pludselig blive arresteret, eller hendes lejlighed kan blive oversvømmet eller brændes.

Den fidus vil fortsætte, så længe manden er villig til at fortsætte med at sende penge for at hjælpe sin “russisk prinsesse” med at komme igennem hendes mange forhindringer.

Lokkemaden vil holde “hans kærlighed” i live ved jævnligt chatter med ham på telefonen eller sende ham beskrivelser af “hendes” erotiske fantasier.

Typiske elementer i en svindel, som kvinden vil bede om hjælp til:

  • Pas, visum, billetter
  • Rejseforsikring
  • Bøder for manglende officielt registrere deres ophold i Moskva
  • Økonomisk solvens penge (“lommepenge”, “rejse penge,” “penge for at vise til toldvæsenet,” “penge for at vise til ambassaden”)
  • Penge til at betale et lån eller et realkreditlån
  • Akutte medicinske udgifter til pigen eller hendes slægtninge (sygdom, bilulykke, dødsfald i familien)
  • Kaution penge / at betale bøder for mindre “tilfældige” overtrædelser af loven
  • Skatter angiveligt skyldte på de tidligere pengeoverførsler
  • Løsesum penge / gæld til mafiaen
  • Luksusvarer (mobiltelefoner, tøj, osv)

Hvad offeret for den fidus aldrig indser, er imidlertid, at bag alle forførende billeder og bag alle de varme og lidenskabelige breve skjuler en kynisk, manipulerende kvinde sig…

Lad os se på den fidus i flere detaljer.

Faser i dating scam

Fase # 1. At finde ofrene

En scammer normalt finder en række billeder af en attraktiv pige 18-45 år gammel kvinde (eller, hvis svindleren er en attraktiv pige, hun bruger sine egne billeder) og placerer personlige annoncer i så mange internationale dating kataloger som muligt.

En masse af svindlere søger aktivt nye potentielle ofre i stedet for at vente på ofrene at komme til dem. Ofte svindlere bruger store online dating websteder til at nærme deres potentielle ofre.

Mange ofre rapporterer, at de har modtaget den første e-mail fra scammer “ud af det blå”, og at de aldrig tilhørt nogen dating sites.

ADVARSEL! Hvis en dame fra Rusland kontakter dig først på en stor dating site, eller hvis hun sender dig en e-mail ud af ingenting, så er der typisk tale om en russisk dating svindler.

Fase 2: “Grooming” ofrene

Efter et stykke tid brevene fra enlige mænd fra hele verden begynder at ankomme i hendes mailbox. Den kvindelige scammer har svaret positivt på dem alle, og processen begynder.

Da en masse breve skal besvares, svindler normalt ikke har evnen til at besvare alle dem individuelt. Derfor er en standard sæt af romantiske breve findes, og svindleren typisk bruger disse præ-skrevet breve til at svare til alle potentielle ofre. Som et resultat af at bruge de sæt af præ-skrevet breve, svindlere tendens til at ignorere spørgsmål indsendt til dem, eller når de gør besvare spørgsmål, de besvare dem kun i starten eller i slutningen af hvert bogstav.

Så hvis du ikke får et individuelt svar på dine spørgsmål, så bliv ret mistænksom…

russisk pigeTypisk 2 typer af svindlere

Faktisk er der to kategorier af russiske dating svindlere: en “seriel scammer” og en “personlig tilgang” scammer.

“Serial” type er meget mere almindeligt at se, ikke fordi der er flere af dem arbejder, men fordi de nærmer så mange forskellige ofre i en kort tid, så det ser ud som om der er en masse af dem. “Serial” svindlere er dem, der sjældent er opmærksomme på samtalen og har tendens til at ignorere spørgsmål og sende en kæde af præ-skrevet e-mails til flere hundrede bestemt ofre. De håber, at en lille procentdel af deres ofre (måske 5-10%), vil lade sig narre alligevel.

De “personlig metode” svindlere er mere sjældent at komme med – men ikke nødvendigvis, fordi der er mindre af dem, men fordi deres arbejde er langt mindre synlige. Disse svindlere har en meget højere “kvalitet” af arbejdet, mere opmærksomhed til detaljer, de vil besvare alle spørgsmål, og de er meget opmærksomme på samtalen.

De har en meget bedre “responsrate” fra deres tilsigtede ofre. Men historien og tricks er alle de samme som i de sædvanlige serielle svindel. De vil stadig beder om penge til rejseudgifter.

I hendes breve er svindleren normalt meget smigrende, romantisk og forførende. Den scammer forklarer hver enkelt potentiel offer, at han / hun føler “noget særligt” om ham. Næsten alle svindlere fortælle deres ofre, at “dette den første gang hun bruger internettet for at få møde med en mand”.

For at fremskynde processen, vil svindleren “forelske” sig med hver af de potentielle ofre bogstaveligt inden for to til seks uger. Nogle gange på samme tid mange svindlere ville meddele, at deres årlige ferie tid (normalt 2 uger) kommer op, så at der nu er mulighed for at mødes.

Min egen erfaring med en svindler

Jeg var selv igennem et forløb med en sød og smuk kvinde – Helena – som nogenlunde fulgte det her beskrevne forløb. Du kan her læse min egen beretning om et svindelforsøg, som jeg heldigvis opdagede i tide 🙂

Imidlertid varierer varigheden af “set up” fase betydeligt. Nogle svindlere taler om kærlighed og beder om penge inden for 10 dage, mens andre kan skriv & svare i 6-8 måneder, før de anmoder om nogen penge.

læs del 2 her

Undgå fælderne ved at bruge et seriøst bureau 🙂

Find en russisk pige eller din russiske kvinde her via online dating | gratis tilmelding og med dansk oversættelse
Find din russiske kvinde her | gratis tilmelding | siden er delvist på dansk

 

Skulle du måske også være interesseret i kvinder fra Ukraine, så er der her mere om dating ukrainske kvinder

Tilbage til russisk dating